Lintulautaa kuvaa Planet ICA-HM316W -kamera, joka ensimmäisellä katselukerralla (yrittää) asentaa kameran tarvitseman liitännäisen. Kamera on yhteydessä nettiin Applen AirPort Time Capsulella ja AirPort Expressillä muodostetun langattoman verkon kautta. Dynaamisen IP:n ongelman hoitaa dyn.com

Kuvaa on hankalahkoa saada näkyviin Microsoftin uuden selaimen (Edgen) kautta, mutta jos liitännäinen on asennettu, niin Edgen voi vaihtaa asetuksista Internet Explorer -tilaan ja sivun osoitteen tiputtaa yhteensopivuuslistaan, jolloin käyttö onnistunee. Applen Safari toistaa kuvan moitteettomasti, samoin tekevät Chrome ja Firefox, kunhan antaa selaimelle luvan asentaa liitännäinen.

Parhaat katseluajat lintulaudalle ovat juuri auringonnousun jälkeen ja juuri ennen auringonlaskua. Kamera rajoittaa samanaikaisten käyttäjien määrän kymmeneen. Sivu on käyttäjää kohden kerrallaan auki vain kolme minuuttia, koska elävä kuva (15 FPS) vie runsaanlaisesti kaistaa, mutta näitä kolmen minuutin jaksoja ei ole rajoitettu. Pienestä fps -nopeudesta johtuen lentävät linnut näkyvät usein harmaana viivana.

takaisin